/img/slider/13/thumbnail.webp?v=bd94cd48ca021e7edd01b21a2522d2f6
Aliplast rendszerek
Cradle to Cradle® tanúsítvánnyal rendelkezik

Cradle to Cradle® tanúsítvány

Az Aliplast által gyártott alumínium ablak- és ajtórendszerek: Genesis 75, Star, Econoline, SP 800 i+, Max Light, EFi+, Office és Ideal, a Visoglide Plus tolórendszer, az FR65 és FR90 tűzgátló rendszerek, valamint az MC WALL függönyfal ezüst fokozatú Cradle to Cradle tanúsítvánnyal rendelkeznek.

A Cradle to Cradle™ tanúsítvány a biztonságosabb és fenntarthatóbb megoldások globálisan elismert mércéje a zárt körforgásos gazdaság számára. A tervezők és gyártók világszerte a Cradle to Cradle tanúsítvánnyal rendelkező termékszabványra támaszkodnak. Ez a tanúsítvány alapvető utat mutat az emberekre és a bolygóra pozitív hatást gyakorló anyagok tervezéséhez és gyártásához.

A Cradle to Cradle tanúsítvány a termék és gyártási folyamatának ökológiai szempontjaira összpontosít. A „bölcsőtől bölcsőig” elnevezés azt jelenti, hogy a legfontosabb szempont a termék újrahasznosításának lehetősége – ez a körforgásos gazdaság népszerűsítése. E koncepció alapján olyan termékeket választanak ki, amelyek teljes mértékben újrahasznosítható anyagokból készülnek. Ez ugyanis a hatékonyság optimalizálását, valamint az életminőség és a természeti környezet gondozását jelenti a fenntartható fejlődés részeként.

A tanúsítvány öt szinten adható ki: Alap, Bronz, Ezüst, Arany, Platina, és öt minőségi kategória kerül figyelembevételre:

  • egészséges anyag: a termékek olyan anyagokból készülnek, amelyek biztonságosak és egészségesek az emberek és a környezet számára
  • anyagok újrafelhasználása: a termékeket úgy tervezték, hogy minden alkatrész biztonságosan újrafelhasználható legyen
  • megújuló energiaforrások és szén-dioxid-kibocsátás: a termékek gyártása megújuló, nem szennyező energia felhasználásával történik
  • vízgazdálkodás: a termékeket a vízkészletek védelmére és gazdagítására állítják elő
  • társadalmi felelősségvállalás: a termékeket társadalmi és környezeti igazságossággal hozzák létre

A Tanúsítvány megszerzése bizonyítja, hogy a gyártó valódi, konkrét intézkedéseket tesz a környezet megőrzése érdekében. A Tanúsítvánnyal rendelkező gyártók vállalják, hogy a termék folyamatos fejlesztésén dolgoznak az értékelt szempontok mindegyikében.

Minden C2C tanúsítvánnyal rendelkező Aliplast márkajelű megoldás alapfelszereltségként, felárak nélkül elérhető, és megfelel a jövő szabványainak.

C2C TŰZBIZTOS RENDSZER TANÚSÍTVÁNY
C2C TŰZBIZTOS RENDSZER TANÚSÍTVÁNY
 ALUMÍNIUM RENDSZEREK C2C tanúsítványa ABLAKOKHOZ, AJTÓKHOZ, TOLÓAJTÓKHOZ, FÜGGÖNYFALAKHOZ
ALUMÍNIUM RENDSZEREK C2C tanúsítványa ABLAKOKHOZ, AJTÓKHOZ, TOLÓAJTÓKHOZ, FÜGGÖNYFALAKHOZ

Kérjük, látogassa meg további weboldalainkat
Aliplast Extrusion, Corialis